Zajedništvo prije svega
18

Gibonni poslao poruku podrške svima koji se bore protiv koronavirusa

L. K.
Hrvatski pjevač Zlatan Stipišić Gibonni obratio se javnosti preko svoje zvanične Facebook stranice, pozdravivši Zagrepčane i uputivši usput poruku svima koji se trenutno bave temom koronavirusa.

Obraćanje je započeo uputivši nekoliko riječi građanima Zagreba koji su se jučer tokom cijelog dana suočavali s nekoliko većih potresa. Poslao im je riječi podrške i solidarnosti, dodavši kako smatra da je potrebno nadoknaditi gubitak koji je grad pretrpio tako što će se, kad se okonča situacija u vezi s koronavirusom, organizovati koncert.

"Potrebna nam je akcija da se urušeno obnovi i da grad ponovo prodiše punim plućima. Godinama smo bili tu jedni za druge kad god je trebalo. Tako ćemo i sada, ne sumnjajte u to!", kazao je Gibonni.

Dodao je kako o pandemiji koronavirusa zna koliko i ostali, ali kako je siguran da ljudi trebaju čuvati sebe i svoje najdraže.

"Niko nije otok sam za sebe, prije je istina da smo kao domino pločice. Kad padne prva, mogle bi i druge za njom. Mislimo jedni na druge i glavu gore! Ostat ćemo na nogama... Nebo strpljive voli", zaključio je poruku stihovima iz svoje pjesme "Hodaj".