Događaj iz prošlosti
16

Gibonni otvoreno govorio o medicinskim zahvatima: Dva puta su me operirali i spajali na infuziju

N. C.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Zlatan Stipišić Gibonni otvoreno je govorio o svoji operativnim zahvatima te istakao da mu je najviše nedostajala cigareta.

Pjevač je otkrio kako je imao odlično iskustvo u klinici Svjetlost gdje je dva puta bio na operaciji.

"Dva puta su me operirali i spajali na infuziju, dvije boce po 45 minuta. Ja kažem 'Kako ću zapaliti cigaretu, kako ću izdržati?'. Ali onda su me doveli lijepo u jednu kancelariju, koju sam ja odmah prozvao 'backstage', i u 'backstageu' su mi organizirali kafu, pepeljaru i infuziju. To su idealni uvjeti u svjetskoj medicini za nekoga mog profila.

Potom je Gibonni pohvalio i doktora, istakavši težinu posla koji oni obavljaju.

"Doktor Gabrić je odličan. Ja sam izuzetno svjestan koliko je teško biti 'glava' firme. Meni to nekada toliko živaca oduzima i toga sam jako svjestan, ali to što dr. Gabrić radi - vodi šest klinika s fantastičnim stručnjacima gdje moraš zadržati autoritet - to znači da nikada ne možeš biti u 'eru'. To je jedno konstantno učenje i usavršavanje. Svaka im čast", kazao je.

Velike estradne zvijezde kao što su Petar Grašo, Jole, Doris Dragović i Tereza Kesovija priredili su nezaboravan koncert koji je potrajao do dugo u noć na opće oduševljenje čak 600 uzvanika na proslavi godišnjice ove klinike.