Showbiz
16

Gerard Depardieu prije slave: Krao nakit s tijela umrlih i prodavao svoje tijelo muškarcima

Klix.ba
Gerard Depardieu važi za jednu od najuglednijih ličnosti i najtalentovanijih glumaca modernog vremena. No, u prošlosti Gerard je bio potpuno drugačiji i često s druge strane zakona.

Glumac je otkrio kako je nekada bio sitni lopov koji je odslužio kaznu zatvora od tri sedmice jer je ukrao automobil, te je otkopavao svježa groblja kako bi krao nakit sa tijela mrtvaca. Spasio ga je jedan gay i lovac na talente koji mu je platio studij drame u Francuskoj.

Šezdesetpetogodišnji višenagrađivani glumac "otvorio je svoju dušu" u autobiografiji nazvanu "Tako se dogodilo" u kojoj govori i o neočekivanom prijateljstvu s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i smrti sina Guillaumea 2008. godine.

Na ulici od 10. godine

Gerard je imao teško djetinjstvo. Majka mu je često govorila kako ga je pokušala abortirati gurajući igle. "Mislila sam da sam te ubila", rekla je jednom prilikom. Njegova porodica je bila siromašna. Pomagao je pri porodu svoje braće i sestara jer njegovi roditelji nisu mogli priuštiti babicu.

Kada je imao 10 godina počeo je raditi na ulici. Izgledao je dosta starije i brzo je shvatio da privlači muškarce.

"Znao sam od malih nogu da sam privlačan homoseksualcima. Kada bi htjeli seks sa mnom tražio sam im novac", napisao je.

Priznao je kako je pomagao jednom muškarcu u iskopavanju groblja kako bi krali nakit i cipele. U 16. godini odslužio je tri sedmice zatvorske kazne zbog krađe automobila, a potom se preselio iz Chateaurouxa u Pariz gdje je nastavio prodavati svoje tijelo muškarcima. Znao je i opljačkati svoje klijente.

Krao je i satove i novac od studenata tokom antivladinih protesta 1968. godine, rovio im po džepovima dok su spavali na ulici i stvari. Jednom prilikom je uspio ući u bazu NATO-a gdje je kupio cigarete i potom ih prodavao po skupljoj cijeni.

Dobio četvero djece s tri žene

Bio je oženjen glumicom Elizabethom Guignot iz poznate pariske porodice s kojom je imao dvoje djece - Guillaumea i Julie. Dobio je još dvoje djece s druge dvije žene. No, nikada mu uloga oca nije išla dobro. Jednom prilikom im je napisao: "Šta želite? Promijenite ime, pobogu, ako vam smeta".

Priznanje o njegovom sinu sigurno će šokirati mnoge. Guillaume je radio kao muška prostituka i bio je glumac. Dva puta je bio u zatvoru zbog krađe i konzumiranja droga. Umrlo je od upale pluća 2008., u 37. godini.

Gerard krivi svoga oca Deda za to što on nije bio sposoban odgajati svoju djecu i reći im da ih voli.

"Nikada nisam pronašao riječi. Kada trebam drugima govoriti, riječi mi same dolaze, a kada su u pitanju moji, postanem sin Deda", napisao je u autobiografiji.

Nepristojan i sklon alkoholizmu

Gerard je poznat po svojoj prgavoj naravi. Pije mnogo i ima goropadno ponašanje. Razbio je svoj skuter kada je bio pijan, napao fotografe i izazvao zgražanje putnika i kolega kada je urinirao u prolazu aviona. Nedavno je kazao kako pije 14 boca alkohola dnevno, kreće sa šampanjcem ujutro i završava viskijem navečer. Istakao je kako ne može zaspati ukoliko nije "mrtav-pijan".

U Rusiju se preselio kada ga je vlada Francoisa Hollandea proganjala da plati porez u visini od 87 posto.