Niko nije pošteđen
171

Gerard Butler i druge holivudske zvijezde izgubili domove u kalifornijskom požaru

Klix.ba
Fotografija: Gerard Butler/Instagram
Fotografija: Gerard Butler/Instagram
Divlji kalifornijski plamenovi natjerali su 250.000 ljudi da napuste svoje domove, a neki od njih nisu preživjeli požar. Vatrogasci se od prošle nedjelje bore s požarom koji je uništio 109.000 rančeva u Californiji i, između ostalog, kuće poznatih holivudskih glumaca kao što je Gerard Butler.

Policija je potvrdila da je broj mrtvih porastao na više od 30 osoba. Stotine domova je spaljeno, a nisu pošteđeni ni slavni holivudski glumci.

Nakon što se vratio u svoj dom u nedjelju, Gerard Butler je na Instagramu podijelio fotografiju na kojoj stoji pored svoje kuće koja je potpuno izgorjela.

"Vratio sam se kući u Malibu nakon evakuacije. Srce mi se slama zbog situacije koja se odvija ovdje. Inspirisan sam hrabrošću, duhom i žrtvom naših vatrogasaca. Hvala vam!", napisao je Butler u opisu fotografije.

April Love Geary, djevojka pjevača Robina Thickea, na Instagramu je podijelila priču da je njihov dom u Malibuu također izgorio u potpunosti.

"Naša kuća je nestala", napisala je preko slike na kojoj se jasno može vidjeti kapija među srušenim drvećem.

Fotografija: Instagram
Fotografija: Instagram

Thicke je nešto ranije podijelio sliku na kojoj dim guta sve ispred sebe dodavši u opis: "Naša kuća je odmah pored. Molimo se!"

View this post on Instagram

Our home is just to the left! Praying

A post shared by Robin Thicke (@robinthicke) on

Požar je uništio domove Lady Gage, Willa Smitha i sestara Kardashian, a mnogi domovi su još uvijek u opasnosti.