Dobar prijatelj
19

George Clooney stao u odbranu Meghan Markle, uporedio je s princezom Dianom

Klix.ba
Foto: People
Foto: People
George Clooney se oglasio u vezi s Meghan Markle i njenim statusom u medijima. Glumac je njenu situaciju poredio sa situacijom u kojoj je bila princeza Diana te je kazao kako mediji previše pritišću vojvotkinju od Sussexa.

"Ona je trudnica i ganjaju je i pritišću na isti način kao što su nekad pritiskali Dianu. A svi smo vidjeli kako je ta situacija završila", rekao je Clooney misleći na saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Diana.

On je također otkrio da će možda biti kum Meghaninoj bebi koja se treba roditi u aprilu. Zatim se nasmijao dodavši da i sam ima dosta obaveza sa kojima se svakodnevno hvata ukoštac.

Međutim, Clooney nije jedini koji je stao u Meghaninu odbranu. Naime, pet žena iz užeg kruga Meghaninih prijatelja odlučilo je progovoriti o cjelokupnoj situaciji za magazin People.

"Meg je šutjela i trpjela mnogo toga, nije se oglašavala i reagovala na mnoge laži. Bojimo se da bi ovo moglo naštetiti njoj ili bebi. Nikome ne treba prirediti ovoliko stresa, pogotovo još i ako je riječ o trudnici", rekle su.

Jedna od prijateljica je dodala kako se Meghan, uprkos slavi i udaji, nije promijenila.

"Nedavno sam je posjetila u palači, kada je Harry bio odsutan nekoliko dana. Našla je mjesta za mene, bile smo same u kući i stalno smo jele, smijale se i pile čaj. Vani je padala kiša i sve je bilo blatnjavo, zbog čega su psi stalno ulazili u kuću prljavi. Meg bi ih čistila peškirima te bi usput govorila koliko voli svoje životinje, prijatelje i koliko voli brinuti i hraniti sve oko sebe. To je nešto što je oduvijek tako, ona se nikada nije promijenila", rekla je Meghanina prijateljica.