Afera Rubygate
0

George Clooney predložen za svjedoka na suđenju Berlusconiju

FENA
George Clooney (Foto: AFP)
George Clooney (Foto: AFP)
Odbrana šefa talijanske vlade predložila je, između ostalih, američkog glumca Georgea Clooneya za svjedoka na suđenju Silviju Berlusconiju zbog prostitucije s maloljetnicom, izjavio je advokat blizak istrazi.

"Predložili smo za svjedoke, između ostalih, Georgea Clooneya, ali i ministra vanjskih poslova Franca Frattinija, ministricu za jednakost mogućnosti Maru Carfagnu i ministricu obrazovanje Mariu Stellu Gelmini, izjavio je ovaj advokat agenciji AFP.

"Pripremili smo spisak od 78 svjedoka na kojem su i ličnosti iz svijeta spektakla u Italiji", kao što je argentinska starleta Belen Rodriguez.

Činjenica da odbrana predlaže svjedoka na suđenju ne znači automatski da će ga sud prihvatiti, jer suci mogu ocijeniti da svjedočenje nema važnosti u datom predmetu.

Suđenje Silviju Berlusconiju treba početi 6. aprila pred milanskim sudom.

Prema navodima tužiteljstva, Ruby, rođena 1. novembra 1992. godine, imala je "seksualne odnose sa Silvijem Berlusconijem za novac" tokom 13 susreta u Arcoru, Berlusconijevoj rezidenciji blizu Milana, između 14. februara i 2. maja 2010.

Berlusconiju će se suditi prema optužbi za prostituciju s maloljetnicom i zloupotrebu vlasti jer se zauzeo za oslobađanje Ruby uhapšene zbog navodne krađe u maju 2010.

Ruby i Silvio Berlusconi su demantirali da su imali seksualne odnose. Berlusconi je tvrdio da se zauzeo za Ruby jedino zato što je bio uvjeren da je ona nećakinja Hosnija Mubaraka, koji je tada bio predsjednik Egipta, i zato što je imao na umu da sačuva bilateralne odnose s tom zemljom.