Showbiz
32

George Clooney otkrio kako je upoznao i zaprosio Amal

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Holivudski glumac George Clonney je priznao da je od trenutka kada je ugledao Amal osjećao kako će biti zajedno te kako mu je trebalo šest mjeseci da joj to predloži.

Clooney je važio za najpoželjnijeg neženju sve dok se u njegovom životu nije pojavila Amal Alamuddin. Iako je godinama izjavljivao kako se više nikada neće ženiti niti imati djecu, zbog Amal s kojom je u braku od 2014. godine je to prekršio.

"Upoznali smo se u mojoj kući na jezeru Como, u Italiji. Došla je u posjetu s jednim mojim prijateljem, a onda sam je mjesecima nakon toga zvao, pisao joj…", otkrio je slavni glumac.

Nakon šest mjeseci zaprosio je uglednu pravnicu i aktivisticu za ljudska prava. Otkrio je kako je sve isplanirao u detalje. Prsten je sakrio iza nje, a u pozadini je svirala muzika.

"Moja teta Rosemary bi zapjevala ‘Why Shouldn’t I’... Onda sam doslovno rekao: ‘Gledaj, nadam se da je odgovor da, imam 52 godine i vrlo skoro mogao bih promijeniti kuk! Ona je rekla ‘Oh, da’ i sve je na kraju ispalo dobro", priznao je glumac ranije Ellen DeGeneres.

Nekoliko mjeseci kasnije George i Amal su se vjenčali u Veneciji, a uskoro bi trebali postati roditelji blizanaca, dječaka i djevojčice.