Povukle se iz javnosti
36

Gdje su danas sestre Gucci: Naslijedile su 400 miliona dolara i prekinule veze s majkom

N. C.
Alessandra i  Allegra Gucci
Alessandra i Allegra Gucci
Nakon premijere filma "House of Gucci" javnost se ne prestaje interesirati za život ove slavne porodice.

Iako je u fokusu filma smrti Maurizija Guccija, odnosno ubistvo koje je naručila njegova supruga Patrizija Reggiani, mnogi se pitaju šta se dogodilo s ostalim članovima porodice Gucci, naročito s njihovim kćerkama.

Najzanimljiviji bi mogao biti život Maurizijeve kćeri Alessandre Gucci, koja je naslijedila očevu imovinu od 400 miliona američkih dolara zajedno sa sestrom Allegrom. Reggiani je u intervjuu za The Guardian 2016. godine otkrila da su njene kćerke prekinule veze s njom.

Iako se Alessandra držala podalje od očiju javnosti posljednjih nekoliko decenija, evo šta znamo o 44-godišnjoj kćeri Maurizija i Patrizie.

Alessandra Gucci (Foto: Instagram)
Alessandra Gucci (Foto: Instagram)

Iako nikada nije radila za porodičnu modnu kuću, Alessandra je dizajnirala torbice za svoju premium marku AG. Godine 2008. objavila je ograničenu kolekciju pod nazivom "The First". S ukupno 99 proizvedenih torbica. Alessandra je odala počast svojoj porodici tako što je pojedine torbice nazvala po svom ocu Mauriziju i djedu Rodolfu.

Kolekcija Guccijeve nasljednice bila je dostupna na vrhunskim lokacijama u Milanu, St. Morizu, Luganu, Parizu i Moskvi. Posljednja kolekcija marke AG objavljena je 2010. godine.

Alessandra i Allegra su naslijedile obje očeve jahte - Avel i Creole. Njih dvije vežu lijepe uspomene s jedrenja iz djetinjstva.

"Neke od najboljih uspomena koje imam su "borbe s vodom" koja bi iznenada izbila na brod. Počelo bi kao prskanje između mene i sestre, a na kraju bi svi bili mokri", rekla je jednom prilikom Allegra.

Još od Maurizijeve smrti, plovidba je bila način da Alessandra i Allegra odaju počast uspomeni na svog oca. Redovno učestvuju u natjecanjima i osvajale su regate uključujući Les Voiles des Saint Tropez i Monaco Classic Week 2013. godine.

Alessandra i Allegra žive u Švicarskoj sa svojim partnerima i djecom. Sestre su nasljednice više nekretnina, a neke od njih se nalaze u New Yorku, Saint Moritzu i Milanu.

Godine 2013. Alessandra i Allegra optužene su za utaju poreza. Women’s Wear Daily izvijestio je da nijedna od njih nije platila skoro 5,7 miliona dolara između 2004. i 2010. Godinu kasnije oslobođene su optužbi zbog nedovoljno dokaza.

Porodica Gucci (Foto: Vistelacalle)
Porodica Gucci (Foto: Vistelacalle)

Kada je Reggiani prvi put uhapšena, Alessandra je branila svoju majku. Tvrdila je da je Reggiani imala tumor na mozgu i da nije bila pri zdravom razumu kada je planirala ubistvo njenog oca.

Međutim, u godinama nakon toga njihova bliskost je opala. U intervjuu za The Guardian nakon izlaska iz zatvora Reggiani je izjavila da su njene kćerke prekinule svaku finansijsku podršku, dodajući da nikada nije ni upoznala svoje unuke.

Za to vrijeme Alessandra i Allegra su također tužile Reggiani jer nisu željeli da ona prima rente od Maurizijevog imanja. Međutim, njihova majka je na kraju dobila slučaj i stekla pravo na 1,2 miliona američkih dolara godišnje. Također, kćerke su joj bile dužne platiti 20 miliona američkih dolara, koji su se nakupili tokom njenog boravka u zatvoru.