Showbiz
16

Gdje je Buffy, ubica vampira: Hollywood je odustao od Sarah Michelle Gellar

Klix.ba
Iako je sa snimanjem popularne "Buffy, ubice vampira" završila još ranih 2000-tih godina, u holivudskim ostvarenjima i na televizijskim ekranima Sarah Michelle Gellar kao da nikada nije ni postojala.

Tokom snimanja kultne horor serije o vampirima, Sarah je dobijala uloge i u drugim filmskim ostvarenjima kao što su "Znam šta si radila prošlog ljeta" i "Vrisak 2". Činilo se kao da je bila predodređena za horore.

Međutim, izgleda da je upravo to bilo presudno za nastavak njene karijere.

Zatočena u hororima, Sarah je imala još nekoliko uloga u ovom žanru, ali nije je ni uloga u Scooby Doo živom filmu izvukla iz začaranog kruga.

Činjenica je kako je Sarah ulogom u "Buffy" dobila instant slavu. Serija nije bila kao ostale. Buffy je ubijala vampire, ali je isto tako bila nepopravljivo zaljubljena u jednog.

Foto: EPA
Foto: EPA

Sarahini filmovi nisu dobili dobre komentare od publike, a bolje nije prošla ni serija u kojoj je glumio i pokojni Robin Williams. Upravo zbog komentara publike, serija koja je premijerno emitovana 2013. godine nije doživjela svoju drugu sezonu.

Sarah je sretno udata za kolegu Freddieja Princea Jr. još od sredine 90-tih, a njihov brak je toliko miran da su mediji već i zaboravili na njih.

Gellar se u posljednje vrijeme pojavljuje jedino kao glumica u animiranim filmovima te glas, zajedno sa suprugom, također glumcem, pozajmljuje Simpsonovima i filmu "Star Wars Rebels".