Showbiz
0

Gandolfinija ljekari reanimirali 40 minuta

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Ljekari i bolničari su punih 40 minuta vršili reanimaciju zvijezde serije Sopranosi Jamesa Gandolfinija, ali nije bilo rezultata, pa je glumac proglašen mrtvim, izjavio je danas portparol bolnice u Rimu.

Gandolfini je pronađen u kupatilu svoje hotelske sobe u Rimu, a potom prebačen u Polikliniku "Umberto I".

Doktor Claudio Modini rekao je Reutersu da pokušaji reanimacije Gandolfinija u kolima hitne pomoći i bolnici nisu bili uspješni.

Tokom dana bit će poznati rezultati obdukcije, koja se, prema italijanskom zakonu, mora obaviti u roku od 24 sata poslije dolaska tijela u mrtvačnicu.

Glumac je preminuo tokom odmora u Italiji, gdje je trebalo da održi predavanje i primi počasnu nagradu na Filmskom festivalu u Taormini, na Siciliji.

Organizatori festivala saopštili su da su duboko pogođeni Gandolfinijevom smrću i da je glumac bio oduševljen što će primiti nagradu i zbog dolaska u Italiju u telefonskom razgovoru vođenom nekoliko sati prije smrti.

U međuvremneu, holivudske zvijezde nastavile su da odaju počast svom kolegi.

Brad Pitt je rekao da će mu Gandolfini mnogo nedostajati i uputio podršku njegovoj porodici.

Kathryn Bigelow, koja je režirala film o hvatanju Osame bin Ladena, u kojem je igrao Gandolfini, rekla je da ju je vijest o njegovoj smrti duboko pogodila.

"James je bio ogroman talenat, a imao je još više duha. Vječno ću biti zahvalna na privilegiji da radim sa njim i uvijek ću ga se rado sjećati", rekla je Bigelow.