Pogledajte galeriju
112

Gala koja je prethodila crvenom tepihu na SFF-u uprkos kiši okupila brojne posjetioce

N. O.
Sedin Kahriman, Danis Tanović i Muamer Hadžović (Foto: D. S./Klix.ba)
Sedin Kahriman, Danis Tanović i Muamer Hadžović (Foto: D. S./Klix.ba)
Tradicionalna Argeta gala privukla je brojne posjetioce na Festivalski trg gdje su mogli uživati u druženju, hrani i piću prije početka prvog crvenog tepiha drugog dana Sarajevo Film Festivala.

Iako je u poslijepodnevnim satima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine padala kiša to nije uspjelo pokvariti zabavu na Festivalskom trgu te su tako brojne zvanice uživale na tradicionalnoj Argeta gali.

Svečani prijem koji organizuju godinama unazad okupio je prije svega ekipu serije "Kotlina" - reditelja Danisa Tanovića, glumce Feđu Štukana, Borisa Lera, Idu Keškić, Izudina Bajrovića, kao i producente Adisa Đapu i Amru Bakšić-Čamo.

Kako je serija "Kotlina" jedan u nizu projekata BH Telecoma i njihove platforme BH Content Lab, s članovima glumačke ekipe pojavili su se i direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i Muamer Hadžović direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja.

Gala prijem prethodio je crvenom tepihu na kojem su se pored ekipe "Kotline" pojavili i članovi ekipe filma "Balada" bh. rediteljice Aide Begić.

Nakon što su organizatori pokušavali iscijediti vodu koja je natopila crveni tepih, njime se prošetao i izraelski reditelj Ari Folman čiji će film "Valcer sa Baširom" biti predstavljen u okviru programa "Suočavanje s prošlošću".