Prva u top 100
0

Gaga zamijenila Oprah na vrhu Forbesove liste slavnih

Sarajevo-x.com
Lady Gaga
Lady Gaga
Američka pop pjevačica Lady Gaga, koja je širom svijeta poznata po svom neobičnom stajlingu i muzičkim hitovima, ove godine je zauzela prvo mjesto na Forbesovoj listi slavnih (Forbes' Celebrity 100 List). Na tronu je zamijenila voditeljicu TV šoua Oprah Winfrey.

Nakon turneje "Monster Ball" je Lady Gaga zaradila 90 miliona dolara. Na društvenoj mreži Facebook ima 32 miliona fanova, dok ta brojka na Twitteru iznosi 10 miliona. Posljednji hit popularne pjevačice, koji se zove "Born This Way", za samo pet dana je preuzet milion puta.

Oprah Winfrey je sada na drugom mjestu, a prošle godine je zaradila 290 miliona dolara. Iako je profit najveći, njenih 5,87 fanova na Twitteru nije bilo dovoljno da zasjeni Lady Gagu.

Pop senzacija Justin Bieber je debitovao na trećem mjestu sa zarađenih 53 miliona dolara u prošloj godini. Njegov hit "Baby" je na videoservisu YouTube pregledan 500 miliona puta.

Forbesova lista Celebrity 100 uključuje filmske i televizijske glmumce, TV ličnosti, modele, atlete, autore, muzičare i komičare. Slavne ličnosti se rangiraju po zaradi, pojavljivanju i utjecaju u medijima.

Prvih deset na listi magazina Forbes:

  1. Lady Gaga
  2. Oprah Winfrey
  1. Justin Bieber
  2. U2
  3. Elton John
  4. Tiger Woods
  5. Taylor Swift
  6. Bon Jovi
  7. Simon Cowell
  8. Lebron James