|

Gaddafi ugostio 20 talijanskih ljepotica u Sahari

Gaddafi ugostio 20 talijanskih ljepotica u Sahari
0
S
Sarajevo-x.com
13.11.2010. u 10:50
6
komentara
0

dijeljenja
Gaddafi ugostio 20 talijanskih ljepotica u Sahari Foto: Reuters
Oko 20 talijanskih ljepotica pile su toplo mlijeko kamile i posmatrale zvijezde iznad Sahare na dvosedmičnom putovanju čije je cjelokupne troškove platio predsjednik Libije Muammar Gaddafi.
Modeli su tretirani kao kraljice, aali nema dokaza da je bilo takozvanih "bunga-bunga" seks zabava.

Ove zabave su dobile naziv nakon navoda da je talijanski premijer Silvio Berlusconi svoje "haremske rituale" naučio od kolege Gaddafija, te da ih je priređivao u svojoj vili u blizini Milana.

Djevojke koje su željele postati slavne u Libiji su odsjele u hotelima i odmaralištima sa pet zvjezdica, jahale kamile i pozirale fotografišući se ispred ogromnih plakata sa Gaddafijem i Berlusconijem, saznaje dopisnik "Telegrapha" iz Rima.

Djevojke je proteklih 12 mjeseci birala agencija Hostessweb, ista ona agencija koja je vršila odabir dama za doček Gaddafija u toku njegove posjete Italiji. Tom prilikom libijski lider je govorio o superiornosti islama i mudrosti Kur'ana.

Tada je, prema riječima Alessandra Londera, direktora agencije, pozvao djevojke u posjetu Libiji. Londera ističe da je putovanje bilo sjajno iskustvo, te da nije bilo nikakvih bunga-bunga zabava.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...