Pjevač i pilot
0

Frontmen "Iron Maidena" spasio bespomoćne turiste

Sarajevo-x.com
Bruce Dickinson postao je nacionalni heroj u Velikoj Britaniji, kada je u subotu sjeo u pilotsku kabinu Boeinga 757 i uputio se u Sharm-el-Sheik, u Egiptu. Slavna rock zvijezda je, naime, otišla "spasiti" nesretne žrtve propasti britanske putničke agencije XL Leisure.

Frontmen kultne heavy metal grupe "Iron Maiden" bez imalo razmišljanja se, kao kapetan britanske avio kompanije Astraeus, odazvao očajničkom pozivu upomoć britanskih turista širom svijeta, koji se, nakon vijesti o bankrotu svoje putničke agencije, ne mogu tako lako vratiti svojim kućama.

50-godišnji Bruce je tako jučer, nakon pet sati leta, Britance iz Egipta sigurno vratio kući, a sletio je na aerodrom Gatwick. Odmah nakon toga je otišao kući kako bi se odmorio, prije nego li se ponovo sinoć uputio na novu spasilačku misiju na grčki otok Kos.

"Samo sam radio svoj posao. Pozvali su me, kao i mnoge druge pilote, kako bismo pomogli u novonastaloj situaciji. Naravno da mi je bilo drago pomoći. Neki putnici su bili, sasvim razumljivo, frustrirani zbog situacije u kojoj su se našli, ali svima je na kraju laknulo što su se uspjeli vratiti svojim kućama", otkrio je za Daily Mail hrabri Bruce.

Također je dodao kako ima odličan život jer zarađuje baveći se hobijima.

Marc Cryer, putnik specijalnog leta, kazao je kako mu je od ranije poznato da je Dickinson pilot, ali i da se ipak iznenadio kad ga je ugledao. "Prepoznao sam ga, ali mislim da sam bio jedini putnik koji je shvatio o kome se tačno radi", izjavio je Cryer.

Bruce Dickinson je kapetan Astraeusa već dvije i pol godine, a za ovu kompaniju radi već devet godina. Slavni pjevač se odlučio za pilotsku karijeru tokom loših trenutaka u njegovoj solo karijeri, koju je započeo nakon napuštanja benda "Iron Maiden" 1993. godine. Dickinson se u svoj bend vratio 1999. godine, a usput se uvježbavao kao pilot komercijalnih letova.

Danas Bruce obavezno uzima neplaćeni dopust kako bi nastupao s megapopularnom grupom "Iron Maiden", koja je prodala 80 miliona albuma širom svijeta, a zadužen je i za siguran dolazak benda na dogovorene koncerte.