Showbiz
99

Francuski predsjednik mjesečno daje 10.000 eura za frizuru

Klix.ba
Francois Hollande (Foto: EPA)
Francois Hollande (Foto: EPA)
Predsjednik Francuske Francois Hollande za savršen izgled svoje ne baš bujne kose mjesečno plaća skoro 10.000 dolara, objavio je danas sedmičnik Canard Enchaine.

Kosa nepopularnog političara nikad nije bila predmet javnog razgovora, za razliku od drugih političara, poput američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa ili bivšeg gradonačelnika Londona Borisa Johnsona. Međutim objavljivanjem ugovora koji je potpisao sa svojim frizerom Olivierom B. časopis je skrenuo pažnju na Hollandeov ekstravagantni način trošenja novca.

Predsjednik iz redova socijalističke partije ubrzo je postao predmet izrugivanja na društvenim mrežama, gdje su mu korisnici počeli "postavljati" različite frizure na glavu uz komentar kako na taj način "pomaže" svom frizeru da zaradi platu obećanu ugovorom.

Na Twitteru je postao popularan hashtag #Coiffeurgate koji označava "aferu frizer".

Canard Enchaine je objavio da je frizer, osim vrtoglave zarade, imao pravo i na dodatni novac za stanarinu i druge "porodične benefite". Inače, Olivier B. putuje sa Hollandeom na većinu putovanja van zemlje.

U njegovom ugovoru stoji da mora održavati u apsolutnoj tajnosti svoj rad i sve informacije koje pritom eventualno prikupi.