Javna rasprava
37

Frajle odgovorile na javnu "prozivku" Bebe Balašević: Zvale smo te i ostale bez odgovora

I. B.
Između Bebe Balašević i Frajli situacija je "zategnuta" (Foto: Instagram)
Između Bebe Balašević i Frajli situacija je "zategnuta" (Foto: Instagram)
"Nesporazum" koji je nastao između novosadske grupe Frajle i kćerke Đorđa Balaševića potaknuo je njihovu javnu "raspravu", a pjevačice su sada odlučile i odgovoriti Bebi koja im se u nedjelju javno obratila.
Navodi kako porodica Balašević stoji iza uklanjanja YouTube kanala Frajli, potaknula je tenzije između njih, a naročito zato što ih pjevačice nisu demantirale, stoga je Beba odlučila to "javno zatražiti".

U svojoj objavi na Facebooku istaknula je kako danima prima poruke o Frajlama i zapletima "koji je ne interesuju", zatraživši da se pjevačice javno izjasne i demantuju navode kako bi "iživljavanje prestalo".

One su to i učinile, a u komentaru ispod Bebine objave javila se pjevačica Nevena Buča.

"Nikada nismo izjavile da naš YouTube kanal ima bilo kakve veze sa tobom niti nas je ikad iko pozvao da komentarišemo tu temu. Ni jedne novine, niti jedan portal, novinar, niti bilo ko sem tebe u ovim statusima", istakla je Nevena.

Pjevačica je dodala kako joj nije poznato ko je njihov YouTube kanal povezao sa porodicom Balašević koju, kaže, jako cijene.

"Mi smo veliki ljubitelji Đoletove muzike, lika i djela i to smo uvijek pričale, javno i privatno. Sa vama smo uvijek imale korektnu saradnju", dodala je Nevena, a zatim zaključila: "Zvale smo te i pisale ti (ostale bez odgovora), a evo sada i ovako... Imaš poziv od nas za kafu jer novosadski je ljubav".

Pjevačice su odgovorile ispod Bebine objave (Foto: Facebook)
Pjevačice su odgovorile ispod Bebine objave (Foto: Facebook)

Ubrzo im je odgovorila i Beba, napisavši kako pjevačice nisu "ispoštovale dogovor".

"Odgovor ste dobile prošle godine od ljudi koje ste kontaktirale. Niste ga ispoštovale", napisala je između ostalog, pa dodala: "Teško mi je da povjerujem da prvi put čujete da se nestanak vašeg kanala pripisao nama. Možda ne čitaš šta pišu fanovi i na vašoj stranici te novine već skoro godinu dana i u koji se kontekst stavlja moja porodica", napisala je Beba.

Ona je istakla kako se pjevačice nikada nisu srele sa bilo kakvom zabranom od strane porodice Balašević, a zatim zaključila: "Novosadski je mnogo toga lijepog, ali nažalost novosadski je i malko praviti se blesav ponekad".

Podsjećamo, navodi kako iza nestanka kanala Frajli stoji porodica legendarnog pjevača, pojavili su se u pojedinim srbijanskim medijima, što se naposlijetku odužilo i pretvorilo u javnu raspravu.

Frajle koje su nakon 12 godina postale trio, prošle godine objavile su i emotivnu pjesmu "Pananskom mornaru" s posvetom Balaševiću, a trenutno imaju novi YouTube kanal.