Showbiz
0

Ford: Calista je najbolja majka na svijetu

Sarajevo-x.com
Nakon skoro 20 godina, Harrison Ford se vraća ulozi Indiane Jones. Za to vrijeme kod kuće reprizira jednu drugačiju ulogu - ulogu oca.

Biti ponovo otac učinilo je da se osjećam manje fokusiran na samog sebe, izjavio je američki glumac za People. Od 2002. Harrisonova partnerica je 43-ogodišnja Calista Flockhart, poznata po ulozi Ally McBeal. Imaju sina Liama kojeg je Calista usvojila 2001.

"Moja kćerka ima 17 godina," izjavio je Harriosn. "Divno je gledati kako djeca rastu."

Ford, koji je 1998. proglašen najseksipilnijim muškarcem na svijetu, ima još četvero djece - Benjamina kojem je 40, 39-ogodišnjeg Willarda, Malcolma (21) i Georgiju (17), dvoje iz prvog, a drugo dvoje iz drugog braka.

Na pitanje kakva je Calista kao majka, odgovorio je: "Najbolja na svijetu. Ona je majka kakvu biste poželjeli. Usvojila je Liama prije nego što smo se upoznali, a to je velika odgovornost koju je na sebe preuzela. Posvećena mu je i odlično ga odgaja. Sretan sam što i sam učestvujem u tome."

Kad su ga novinari pitali je li drugačiji sa Liamom nego što je bio odgajajući ostalo djecu, rekao je: "Naravno, sad sam malo zreliji."