Madonna na prvom mjestu
0

Forbesova lista 'najvrijednijih majki'

Sarajevo-x.com
Zarada od 110 miliona dolara u 2008. godini pozicionirala je američku muzičarku Madonnu na vrh Forbesove liste pod nazivom 'Hollywood's hardest working mothers', a slijede je glumice Reese Witherspoon i Gwyneth Paltrow.

Pop pjevačica i majka troje djece kojoj je nedavno odbijen zahtjev za usvajanje još jednog djeteta iz siromašne afričke zemlje Malavi, zaradila je 105 miliona dolara na posljednjoj turneji, a prodala je blizu milion albuma u Sjedinjenim Američkim Državama. Ona je također, prošle godine potpisala nekoliko 'unosinih' ugovora, objavio je Forbes.com

"Madonna je imala nevjerovatnu zaradu tokom 2008. godine, sve karte za njenu turneju su bile rasprodane i nije ni čudo što se našla na vrhu liste", kazala je Lauren Streib koja je pomagala u sastavljanju ove liste.

Američka glumica Witherspoon, majka dvoje djece, tokom prošle godine zaradila je 24 miliona dolara, što ju je dovelo na drugu poziciju Fobresove liste, a u stopu je prati slavna Gwyneth koja je zaradila 20 miliona dolara u 2008. godini, zahvaljujući ulozi u komediji 'Iron Man'.

"Lista je sastavljena na osnovu zarade slavnih hollywoodskih majki, koje imaju najmanje jedno dijete. Pod zaradom smatramo prodaju albuma, zaradu filma na sjevernoameričkom box officeu, te zaradu od potpisanih ugovora sa kompanijama", kazala je Streib.

Majka troje djece Julia Roberts koja se na kino platna vratila ulogom u filmu 'Duplicity' zauzela je četvrto mjesto na listi, dok je glumica Sarah Jessica Parker koja ima sina sa Matthewom Broderickom, zasluženo na petom mjestu Forbesove liste.

Angelina Jolie, majka šestero djece, prošle godine je zaradila 14 miliona dolara, što ju je dovelo na šesto mjesto liste, a prati je manekenka Heid Klum, koja uskoro očekuje i četvrto dijete.

Na listi se također našla i Kate Winslet majka dvoje djce, kao i pjevačica Faith Hill koja ima troje djece.