Oprah Winfrey
0

"Film 'Beloved' je moj najveći neuspjeh u karijeri"

Sarajevo-x.com
Oprah Winfrey (Foto: AP)
Oprah Winfrey (Foto: AP)
Kraljica talk showa Oprah Winfrey priznala je da je zapala u tešku depresiju kada je njen film "Beloved" iz 1998. godine doživio pravi krah na box-officeu.

"Beloved" je adaptacija novele Tonija Morrisona. Oprah Winfrey bila je producentkinja tog filma i glavna junakinja. Glumila je odbjeglu robinju koja pokušava da osigura miran život, no u tome je sprječava njena prošlost.

To je bio posljednji film u kojem je slavna voditeljica glumila. Zaradio je mnogo manje novca nego što se očekivalo.

U razgovoru sa Piersom Morganom u Tonight showu, Oprah je priznala da je taj film bio njen najveći životni neuspjeh, prenose američki mediji.

"Slaba gledanost filma bacila me u depresiju. Doslovno, liječila sam se neprestano jedući makarone i sir. To je bio prvi put u životu da padnem u depresiju, a simptome sam mogla prepoznati jer sam u svom showu radila mnogo tema vezanih za depresiju", ispričala je jedna od najbogatijih Amerikanki.

Kazala je i kako je njen film na box-officeu pobijedila njoj potpuno nepoznata horor-komedija - "Bride of Chucky".

"Moj film je premijerno prikazan u petak, a u subotu ujutro sam čula da nas je pobijedio neki film nazvan "Chucky". Ja nisam znala ni šta je ta Chucky" ispričala je 56-godišnja Winfrey prisjećajući se svojih najvećih neuspjeha u karijeri.