Zasad se dobro zabavlja
0

Federer premašio broj od deset miliona prijatelja na Facebooku

Totalsport
Roger Federer
Roger Federer
Tokom nastupa na ATP turniru u Dubaiju, koji je u subotu osvojio peti put u karijeri, švicarski je teniser Roger Federer probio granicu od deset miliona prijatelja na Facebooku.

"Sve vrijeme osjećam fantastičnu podršku svojih navijača u svakom pogledu, pa tako i putem internetskih društvenih mreža", rekao je 30-godišnji Švicarac dodavši:

"Trudim se svojim prijateljima, odnosno pratiteljima dati što više kvalitetnih informacija, no ponekad ne volim objavljivati previše. Volim nešto objaviti kad osjetim da je pravi trenutak. Koliko znam, zasad nema nekih pritužbi. Vjerujem da bih mogao objavljivati više, no opet bi možda bilo smiješno da to činim prečesto. Nastojim to činiti prirodno. I zasad me to zabavlja. Mora me zabavljati jer inače to ne bih radio", objasnio je Federer.

Rafael Nadal približava se broju od 9,9 miliona prijatelja na Facebooku. Po tom je elementu drugi najpopularniji svjetski teniser. Španac zato predvodi listu najpopularnijih tenisera na Twitteru s 1,6 miliona obožavatelja.