Od čega je umro 'kralj popa'?
0

Federalni agenti počeli istragu o smrti pjevača

Sarajevo-x.com
U srijedu navečer AP je objavio da su u istragu o uzrocima smrti Michaela Jacksona uključuje i federalni agenti iz DEA-e (Agencija za suzbijanja droga) radi detaljnije analize okolnosti po kojima je iznenadno umro slavni pjevač.

Federalni agentu smatraju da na osnovu svog iskustva mogu ponuditi detaljniju analizu uzroka Jacksonove smrti, s obzirom da imaju mnogo bolje izvore i metode nego lokalna policija u Los Angelesu. Ovo se prvenstveno odnosi na analizu lijekova koje je pjevač uzimao u posljednjim danima života.

U juče otvorenoj oporuci slavnog pjevača javnost je dočekalo još jedno iznenađenje. Naime, Michael je skrbništvo nad djecom ostavio svojoj majci, a ukoliko se njoj nešto desi, brigu o djeci tad preuzima slavna pjevačica Diana Ross, Jacksonova bliska prijateljica.

Svi su iznenađeni da Michael nije kao drugog skrbnika naveo jednu od svojih sestara.

Svu svoju imovinu Michael je ostavio fondu Michael Jackson Family Trust.

Porodica je željela pokopati pjevača na ranču Neverland u Santa Barbari, no vlasti nisu mogle naći mogućnosti da se hitno zaobiđu 'legalne restrikcije vezano za sahranu u privatnoj rezidenciji',prenio je jučer AFP.

Jedan američki televizijski kanal otkriva da bi Michael Jackson mogao biti sahranjen na groblju Forest u Los Angelesu.

Televizijske kuće širom svijeta već planiraju kompletni prijenos sahrane 'kralja popa' koja će po svemu zasjeniti sahranu Elvisa Presleya iz 1977. kojoj je prisustvovalo 75 hiljada ljudi.

Čak se smatra da bi na Michaelov zadnji ispraćaj moglo doći više ljudi nego na onaj princeze Diane kojem je u londonskom Hyde Parku prisustvovalo 250.000 ljudi.