Nevjerovatan uspjeh
467

Fazlijina popularnost ne prolazi, čak je i austrijski orkestar izveo njegovu pjesmu "Helikopter"

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Nakon vijesti da je pjevač bh. Fazlija postao ambasador kulture Gornje Austrije, društvenim mrežama širi se snimak u kojem austrijski orkestar izvodi njegov najveći hit "Helikopter".

Naime, poznati bh. turbofolker dio je nove promotivne kampanje za turizam i kulturu Gornje Austrije, kojeg su Austrijanci angažovali zbog velike popularnosti na društvenim mrežama.

Tako se Fazlija pojavljuje na početku njihovog promotivnog snimka, gdje taksista sluša njegovu pjesmu, ali i na kraju gdje austrijski orkestar izvodi njegov planetarno popularni hit "Helikopter".

Kako su ranije naveli, cilj kampanje je predstaviti multikulturalnost Gornje Austrije uz poruku "Svi smo mi kultura".

"Zašto je Fazlija naš novi međunarodni kulturni ambasador? Zadatak koji smo sebi postavili u superkulturnoj 2024. godini je da upoznamo ljude, posebno mlade, tamo gdje oni zaista jesu. A to je i online. Budući da su budućnost, zaslužuju našu punu pažnju. Iz tog razloga ne može biti boljeg lika za Gornju Austriju od Fazlije", navodi magazin Gornje Austrije.

Iako je pjesma "Helikopter" objavljena 2016. godine, ona je svoju popularnost stekla tek 2021. godine i to zahvaljujući društvenim mrežama, gdje su je brojni korisnici koristili za muzičku podlogu za svoje objave. Među njima su zvijezde kao Kim Kardashian, David Guetta i Britney Spears, ali i Zračne snage Sjedinjenih Američkih Država.