Tri godine patnje
0

Farrah Fawcett uporna u borbi s opakom bolešću

Sarajevo-x.com
Velika filmska zvijezda, Farrah Fawcett, pravi je borac. Naime, Farrah već duži niz godina boluje od raka debelog crijeva i do sada se podvrgavala brojnim radikalnim terapijama.

No, 'Charlijev anđeo' se trenutno, prema pisanju Fox Newsa, osjeća sasvim dobro te već mjesec dana ne ide na terapije.

"Farrah se osjeća veoma dobro. Njeno stanje se na sreću nije pogoršalo, no ona se zaista pridržava svih liječničkih uputa", kazao je Ryan O’Neal, dugogodišnji partner američke glumice.

Fawcett je 2006. godine saznala da boluje od raka debelog crijeva. Tumor joj je uklonjen operacijom, nakon čega je uslijedila kemoterapija i radioterapija. No, godinu dana kasnije, rutinskim pregledom lijećnici su otkrili da se tumor vratio.

Tokom tri godine borbe s okrutnom bolešću, glumica je odlazila na brojne terapije.

U martu ove godine otputovala je u Njemačku gdje je bila podvrgnuta radikalnoj eksperimentalnoj terapiji, no nije uspjela savladati okrutnu bolest.

Svoju patnju, glumica je podijelila i sa brojnim fanovima ali i drugim ljudima oboljelima od raka koji prolaze pakao i teške bolove, snimivši dokumentarac 'Farah's Story'.

Strani mediji su posljednjih mjeseci neprestano donosili vijesti o tome da su Farrahini dani odbrojani i da je njoj ostalo još veoma malo vremena.

No, njen partner je te navode opovrgao tvrdeći da se slavna glumica trenutno osjeća veoma dobro, više ne odlazi na terapije, a njeno stanje je stabilno i svakodnevno se poboljšava.