Showbiz
10

Fanovi odaju počast Georgeu Michaelu: Cvijeće, svijeće i suze

Klix.ba
Vijest o iznenadnoj smrti superzvijezde Georgea Michaela šokirala je njegove fanove širom svijeta. Brojni su zaplakali, a fanovi koji su živjeli u njegovoj blizini otišli su do kapije njegove kuće kako bi odali počast.

Ispred vrata njegove kuće u Goringu nalazi se cvijeće, svijeće, njegovi posteri i poruke pune ljubavi i tuge. Fanovi se mole u tišini i suzama.

"Bili smo na putu, udaljeni nekoliko kilometara kada samo saznali vijest i došli smo da odamo počast. Njegov sam veliki fan od djetinjstva i bio je dio mog odrastanja i mladosti", kazala je jedna obožavateljica.

Brojne slavne ličnosti odale su počast Georgeu Michaleu putem društvenih mreža. Dita Von Teese prisjetila se trenutka kada ga je upoznala i kazala je kako joj je to bio najljepši dan u životu.

"Taj dan smo snimili video za pjesmu 'Feeling Good'. Veliki sam njegov fan. Jednom mi je poslao pismo koje je napisao i od tada ga čuvam u staklenom oklopu. (...) Uvijek je bio ljubazan prema meni i mislim da je njegov glas nevjerovatan i uvijek me je tjerao na suze. Zahvalna sam što mi je poklonio dio svog vremena, a posebno na načinu na koji mi je pomogla njegova muzika u životu...", napisala je između ostalog.

Počast mu je odala i Cindy Crawford koja je s njima snimila video "Freedom", te imala brojna gostovanja.

"Počastvovana sam što sam bila dio sporta Georgea Michaela za pjesmu 'Freedom' iz 1990-ih godina. Njegova hrabrost nas je sve inspirisala", napisala je popularna menekenka i objavila video iz jedne od emisija.

Podsjetimo, George Michael je umro od zatajenja srca u 53. godini.