Online anketa
0

Eva Mendes najpoželjnija žena 2009.

Sarajevo-x.com
Američka glumica Eva Mendes, poznata po ulogama u holivudskim hitovima "2 Fast 2 Furious", "Hitch", "The Spirit", "Ghost Rider", proglašena je najpoželjnijom ženom ove godine.

U online anketi koju je proveo web portal AskMen ova zvijezda je prošle godine zauzela četvrto mjesto, ali je sada porazila i tamnoputu pjevačicu s Barbadosa Rihannu i glumicu Scarlett Johansson.

"Od svih kvaliteta koje smatram privlačnim kod muškaraca, poklanjanje komplimenata mi je na vrhu liste. Hvala vam, dečki", izjavila je Mendes (34) nakon proglašenja.

Preko deset miliona anketiranih imali su za zadatak rangirati slavne ženske osobe ocjenjujući njihove najveće kvalitete koje ih čine idealnim djevojkama ili suprugama.

"Očigledno je da je dobar izgled jedan od kvaliteta, ali inteligencija, ambicija i humor također se računaju", objasnio je urednik portala James Basil.

Prošlogodišnja pobjednica Katherine Heigl pala je na čak 81. mjesto na listi, dok je najseksipilnija žena prema izboru magazina FHM, Megan Fox, zauzela drugu poziciju.

Deset najpoželjnijih žena 2009. su:

  1. Eva Mendes
  2. Megan Fox
  3. Marissa Miller
  4. Keeley Hazell
  5. Anne Hathaway
  6. Alessandra Ambrosio
  7. Scarlett Johansson
  8. Rihanna
  9. Kristen Bell
  10. Kate Beckinsale.