Outfit privukao pažnju
96

Ernu Saljević kritikovali zbog otvorene košulje, ona navela: Nema većeg prioriteta od zdravih cica

Klix.ba
Screenshot: Instagram/divaisback
Screenshot: Instagram/divaisback
Ernu Saljević je objavila video na kojem nosi otkopčanu košulju. Neki pratitelji su joj zamjerili upravo to, a ona im je odlučila odgovoriti na kritike te uputiti važnu poruku.

Ona je na "spornom" snimku nosila košulju, strukirane hlače i sako. Zatim je na storyju otkrila da je dobila nekoliko negativnih komentara na račun izgleda.

"Ljudi, nemojte da se cimate oko otvorene košulje... Imamo nas dvije naljepnice... Nadalje, ovo je fashion editoral outfit, zakopčate je na corpo varijantama. Moje modne slobode su takve kakvim ih ja načinim jer je u mom preduzeću", poručila je.

Zatim je odlučila pratitelje podsjetiti na mnogo veći problem s kojim se susreće sve veći broj žena, a to je rak dojke.

"Uvijek kada je tema gola ženska dojka, a hvala Bogu, razapinje se ta tema često i to koliko se ona smije/ne smije vidjeti - samo pomislim kako biste reagovali da je toj istoj ženi sutra odstrane", započela je.

Upitala ih je da li bi tada kačili rozu vrpcu i imali zaista pravu empatiju.

"Surovo, suludo poređenje, ali hajde da karikiramo do kraja i izvučemo poentu... I hajde da malo razmislimo o tome... Zdravlje i sloboda ženama. Hajde da ne budemo licemjerni. Usput, pregledaj cice. Nema većeg prioriteta od zdravih cica", navela je.