Kultni film
38

Enis Bešlagić se prisjetio snimanja "Ivkove slave": Dio ogromne ekipe od prije 20 godina

N. O.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Bh. glumac Enis Bešlagić prisjetio se snimanja kultnog srbijanskog filma "Ivkova slava" podijelivši fotografije sa seta.

Bešlagić je u filmu tumačio lik Ibre, a na Instagramu je podijelio fotografiju sa snimanja na kojoj pozira zajedno s Draganom Bjelogrlićem koji je tumačio lik Kalče.

"Prije dvadeset godina na snimanju 'Ivkove slave'", napisao je uz objavu, a pored ove podijelio je i grupnu fotografiju na kojoj se može vidjeti samo dio brojne glumačke ekipe počev od pokojnog Milorada Mandića Mande, preko Nataše Ninković, Žike Todorovića, Nikole Đurička kao i Jelene Tomašević.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

Film je objavljen 2005. godine, a režirao ga je Zdravko Šotra po romanu Stevana Sremca. Priča je zasnovana na istinitom događaju, a pisac je napravio samo nekoliko izmjena. Od svog izlaska postao je jedno od omiljenih i kultnih ostvarenja u regiji.

Bešlagić je i ranije dijelio uspomene sa snimanja te se svojevremeno prisjetio i jedne anegdote sa snimanja.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

"Došao sam snimati 'Ivkovu slavu', ulazim u garderobu kao glumac koji je odrsatao na 'Otpisanima'. Bjela mi kaže: 'Tamo neka te presvuku'. Ja ulazim, a u gaćama stoje Dragan Nikolić i Voja Brajović i meni kažu: 'O kolega, šta ima u Sarajevu?'. U gaćama Prle i Tihi i meni kažu kolega. Što se mene tiče, De Niro i Pacino neka su živi i zdravi, ali ovo su moji", ispričao je svojevremeno.