Nakon Scarlett Johansson
120

Emma Stone bi mogla tužiti Disney zbog kršenja ugovora

L. K.
Emma Stone  (Foto: Shutterstock)
Emma Stone (Foto: Shutterstock)
Nakon što je Scarlett Johansson podnijela tužbu protiv Disneyja, njena kolegica Emma Stone navodno razmišlja o poduzimanju identičnih koraka.
Američki mediji pišu kako je Johansson podnijela tužbu na sudu u Los Angelesu, navodeći kako je Disney istovremenom objavom filma na servisu i u kinima prekršio važan sporazum. Prema pisanju stranice ScreenRant, Stone planira tužiti Disney iz istih razloga.

Film "Cruella" predstavljen je krajem maja ove godine i, prema ugovoru koji je Stone potpisala, trebao je biti prikazan samo u kinima. Međutim, Disney je prekršio sporazum i objavio film i na svojoj platformi, naplaćujući za njega 29,99 dolara po osobi.

"Stone će uskoro odlučiti šta će uraditi. Nakon ovog vikenda ćemo vidjeti i šta će se dogoditi s Emily Blunt - ako Disney ponovi isti prekršaj s njenim filmom 'Jungle Cruise'", rekao je američki novinar Matt Belloni .

Belloni dodaje kako je Disney već napravio niz prekršaja, kao i da je veliki broj ljudi pozdravio Johanssoninu odluku da podnese tužbu. Navodno su čekali nekoga ko je moćniji i može se boriti protiv velikog Disneyja.