Žele biti mlađi
17

Eminem, J.Lo i druge zvijezde koje su javnost lagale o svojim godinama

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Svijet showbizza je zamršen, a biti zvijezda nije uvijek lak posao. Javnost neprestano traži nove sadržaje i lako se zasite starih, pa je tako i sa zvijezdama. Pjevači, glumice i manekenke nerijetko lažu o svojim godinama kako bi se što duže zadržali na sceni.

Nakon što se pojavila na sceni 2010. godine, Nicki Minaj je nekolicinu puta optužena da je bila "pod nožem" te niko nije obraćao pažnju na njene godine. Tek 2011. godine je upetljana u tuču te je policijski izvještaj otkrio da ona ima 28, a ne 26 godina kako je svima uporno tvrdila.

Jennifer Lopez je prisustvovala klupskoj zabavi 1999. godine kada su se ona i njen tadašnji partner Puff Daddy našli usred pucnjave. Ona je tada policiji morala otkriti svoj pravi datum rođenja, te je tada u javnost izašla informacija da ona ima 30, a ne 28 kako je svima do tada govorila.

Članica grupe Spice Girls Geri Horner je 1996. uoči izlaska prvog singla njene grupe odlučila da će u javnosti govoriti kako ima 21 godinu kao i njene kolegice iz grupe. Kasnije je nastavila forsirati činjenicu da ima 21, a ne 25 te je uoči svog 30 rođendana odlučila priznati istinu.

Međutim, nisu samo žene te koje lažu o svojim godinama, a to potvrđuje činjenica da je Eminem 1999. godine tvrdio da ima 23, a ne 27 godina. Njegovi lični dokumenti su kasnije objavljeni u javnosti te je istina otkrivena.

Jedna od najvećih laži izgovorenih u svijetu poznatih dolazi od manekenke Agyness Deyn koja je slagala da je čak šest godina mlađa. Ona i njeni agenti su neko vrijeme lagali o njenim godinama da bi ona dobila više poslova, međutim istina je uskoro izašla na vidjelo.