Nekoliko "trikova"
43

Emina Jahović podijelila svoju dnevnu rutinu za dobar izgled i otkrila šta treba izbjegavati

I. S.
Foto: Instagram/yaemina
Foto: Instagram/yaemina
Emina Jahović je na društvenim mrežama podijelila detalje svoje dnevne rutine kojom održava dobar izgled te otkrila šta treba izbjegavati.

"Započnite dan jednim šumećim C vitaminom. Poslije 20 minuta do pola sata, svježe iscijeđen celerov sok s jednim limunom, pola kašičice organske kurkume u prahu, pola kašičice organskog đumbira u prahu, jedna kašičica Maca praha. U to sve stavite malo svježe mljevenog bibera, ljute mljevene paprike i malo himalajske soli kako biste aktivirali i pojačali dejstvo napitka. Sve to promiješajte i popijte", započela je.

Ukoliko nemate celerov sok, počnite dan sa mlakom vodom i nekoliko kapi limuna. U to također možete dodati gore spomenute začine.

"Poslije 20 minuta možete doručkovati ili popiti omiljenu kafu, ali bez ikakvog dodatka šećera, a pogotovo mlijeka. Trudite se da kafu ne pijete s mlijekom. Ako možete, tu kombinaciju izbjegavajte u potpunosti", napisala je.

Pored ishrane, redovna fizička aktivnost je također bitna za dobar izgled.

"Ne zaboravite da se krećete. Svaki drugi dan je poželjno raditi sa tegovima ili vježbe sa težinom vašeg tijela 50 minuta i 10 minuta smirenog i koncentrisanog istezanja mišića. Kardio trening obavezno poslije treninga, najmanje 20 minuta na biciklu ili traci", nastavila je.

Kada ne vježbate u teretani, trebali biste šetati najmanje sat vremena ili posvetiti pola sata trčanju ili plivanju. Emina također praktikuje tuširanje hladnom vodom.

"Tuširajte se normalno, a nakon tuširanja obavezno još minut - dva tuširanja hladnom vodom preko cijelog tijela i glave. Praktikujte da tu naviku steknete tokom svakog tuširanja. Hladna voda aktivira organizam, pomaže nervnim ćelijama da se oporave, podstiče cirkulaciju tijela do te mjere da kosa postane jača i sjajnija, a koža zategnutija i ljepša. Tuširanje hladnom vodom pri kraju svakog tuširanja je nešto najljepše što sam otkrila i praktikujem u posljednjih godinu dana", navela je.

Također je napisala da biste dvaput sedmično trebali ići u saunu kako biste izbacili toksine iz tijela. Ukoliko ne idete u saunu, provedite 20 minuta vremena u kadi sa što toplijom vodom u koju ste ubacili neku kupku koja sadrži so. Pjevačica je isto tako navela da možete koristiti samo so s eteričnim uljem lavande ili citrusa.

"So ima nevjerovatno dejstvo na tijelo, a pogotovo u čišćenju loše energije koju pokupite u toku dana. I još jedan trik. Ukoliko nemate ni saunu ni kadu, obucite se i utoplite što je više moguće, uđite u auto, uključite grijanje na maksimum i ostanite tu 15 - 20 minuta kako biste se preznojili. I naravno, na kraju tuširanje što hladnijom vodom. Eto malo savjeta", objavila je na Instagramu.