Nova knjiga o kralju rocka
0

Elvis Presley je bio opsjednut tinejdžerkama

Sarajevo-x.com
Elvis Presley
Elvis Presley
Uprkos tome što se činilo da je brak kralja rock 'n rolla izgledao kao iz bajke, prema onome što je izneseno u novoj knjizi, Elvis Presley bio je ženskaroš opsjednut tinejdžerkama.

Priča iz anala američke kulturne mitologije o mladiću kojeg privuče 14-godišnjakinja Priscilla koja kasnije postaje njegova supruga zvučala je kao iz snova, posebno u kombinaciji sa navodima da je Elvis bio sramežljiv. Svidjelo se to njegovim fanovima, ali The Sunday Times piše da je u knjizi "Baby Let’s Play House: Elvis and His Women" ispričana jedna sasvim druga strana priče.

Priscilla je u vrijeme kad je upoznala Elvisa bila dijete, a on imao 24 godine i već bio slavan. Njeni roditelji nisu bili oduševljeni njihovom vezom, a 2002. ona je ispričala kako je "umjesto uživanja u ljubavi na uobičajen način" on počeo da je "uči da ga zadovoljava na druge načine".

"Imali smo snažnu vezu, uglavnom seksualnu", priznala je bivša supruga kralje rocka.

Iako su oboje tvrdili da je Priscilla nevina ušla u brak, Elvisov prijatelj Currie Grant 1997. objavio je da je spavao sa Priscillom, a ona ga je tužila tražeći odštetu od 10 miliona dolara, tvrdeći da ju je on zapravo pokušao silovati, ali je ona uspjela pobjeći.

Grant je izgubio slučaj i morao platiti 75.000 dolara. Ipak, autorica nove knjige o Elvisu, Alanna Nash, tvrdi da se to nikad nije dogodilo.

Služeći vojsku u Njemačkoj Elvis je, piše Nash, imao mnogo ljubavnica, a prema riječima prijatelja Lamara Fikea bio je "fasciniran zaista mladim djevojkama" i bio je u vezi sa najmanje jednom 15-godišnjakinjom, a jednu djevojku kojoj je bilo 23 odbio je jer je bila "prestara".

Iste večeri kad je upoznao Priscillu našli su ga kako je ljubi prislonjenu uza zid. Prema riječima više osoba u 20:30 sati te večeri otišli su u spavaću sobu. Nisu se pojavili vani prije jedan sat u noći.

Kako je u to vrijeme još uvijek žalio za preminulom majkom, s kojom je bio izuzetno blizak, Nash piše da su ga privlačile djevojke koje su izgledom podsjećale na nju, a takva je bila i Priscilla.

Članak o privatnom životu legendarnog pjevača sadrži još mnogo detalja o njegovim sklonostima, a završava podatkom da je nešto prije 40. godine počeo viđati 14-godišnju Reecu Smith, koju je zvao "mala lavica". Ona je insistirala da je u nekoliko mjeseci, koliko je njihova veza trajala, "nije iskoristio", te da su prekinuli zbog njegovog paničnog straha od debljanja i lošeg zdravlja.