Pjevač se predomislio
0

Elton John želi usvojiti siroče iz Ukrajine

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Britanski pjevač Elton John tokom zadnje posjete Ukrajini rekao je da želi usvojiti 14-mjesečnog dječaka iz sirotišta na istoku te zemlje, prenose svjetske agencije.

U sirotištu su zbrinuta djeca čiji su roditelji preminuli od side. Elton John, poznat po brojnim humanitarnim aktivnostima za pomoć oboljelim od ove bolesti, obišao je mališane i otpjevao im pjesmu "Circle of Life". Kasnije na press konferenciji, novinari su pitali Eltona i njegovog partnera Davida Furnisha, koji je u krilu držao 14-mjesečnog dječaka Leva, da li su ikada razmišljali o usvajanju djece.

"David i ja smo često razgovarali o usvajanju djece. On je htio da to uradimo, ali ja sam odbio zbog toga što imam 62 godina i što stalno putujem, takav životni stil ne bi bio dobar za dijete", kazao je on.

No, izgleda da ga je susret sa Levom natjerao da se predomisli.

"Želio bih ga usvojiti, on je jednostavno ukrao moje srce. Davidom ima isti osjećaj i bilo bi sjajno kad bi nas troje oformiti porodicu", poručio je pjevač.

Naveo je i kako je nedavna smrt njegovog dobrog prijatelja Guya Babylona dosta utjecala na njegovu odluku. Klavijaturist i dugogodišnji saradnik Eltona Johna umro je od srčanog udara u 52. godini života.

"To me slomilo jer je on bio zaista genijalan i mlad, a imao je dvoje djece. Zar ovo nije dobra prilika da zamijenim nekoga koga sam izgubio sa nekim kome mogu dati bolju budućnost", upitao je Elton.

Tokom press konferencije istaknuto je da Ukrajina ima najbržu rastuću stopu oboljelih od AIDS-a u Evropi. Pjevač je prije dvije godine održao humanitarni koncert na glavnom gradskom trgu u Kijevu, kojem je prisustvovalo na desetine hiljada fanova.

Organizacija "Eltona John AIDS Fundation" blisko sarađuje sa ukrajinskom fondacijom Anti-AIDS koju je pokrenula Olena Franchuk, kćerka bivšeg predsjednika Leonida Kuchme.