Showbiz
0

Elton John u Africi traži dijete koje bi usvojio

Sarajevo-x.com
Nakon što su mu ukrajinske vlasti zabranile usvajanje 14-mjesečne bebe, britanski muzičar Elton John i njegov partner David Furnish zaputili su se u Afriku. Cilj njihovog putovanja je pronaći dijete koje će moći usvojiti.

"U Africi smo bili sa humanitarnom organizacijom i upoznali dječaka kojeg smo odmah poželjeli usvojiti", ispričao je filmski producent Furnish. Ipak, sretnom kraju na put je stala rodbina.

Za razliku od Davida Bande, dječaka iz Malavija kojeg je usvojila Madonna i koji je i dalje u kontaktu sa svojim ocem, britanski duo odlučio se za drugu opciju.

"Kad smo otkrili da ima baku, brata i sestru, shvatili smo da ne bi bilo pravedno oduzeti im ga", izjavio je Furnish, koji sa Eltonom Johnom živi u Windsoru od 2005. godine.

Vlada u Kijevu ranije ih je odbila za usvajanje jer su homoseksualci i jer je, kako su naveli, 62-godišnji Elton John prestar.

"Voljeli bismo usvojiti Leva, ali to prema ukrajinskim zakonima nije moguće", uzdahnuo je Furnish nakon što je sa svojim partnerom u sirotištu blizu Donjetska posjetio dječaka.

Sir Elton, čije se bogatstvo procjenjuje na blizu 200 miliona dolara, bio je kum najmanje deset osoba, uključujući Seana, sina Johna Lennona i Elizabeth Hurley.