Showbiz
5

Elton John izgubio pravnu bitku koju je vodio zbog seksualnog uznemiravanja bivšeg tjelohranitelja

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Elton John (69) izgubio je pravnu bitku koju je vodio na sudu zbog seksualnog uznemiravanja bivšeg tjelohranitelja. Pravnu bitku vodio je četiri mjeseca, a na suđenju su iznešeni detalji o seksualnom uznemiravanju.

John je ranije putem svojih advokata rekao da su sve optužbe protiv njega neistinite i neosnovane te da tjelohranitelj pokušava iznuditi novac koji nije zaradio.

Jefri Vinegar koji je radio za pjevača od 2002. do 2014. godine, tvrdio je da mu je Elton jednom prilikom, dok su bili sami u automobilu, stavio ruke u pantalone i da ga je pokušao uhvatiti za genitalije. Njegovi advokati kažu da su se slični incidenti dešavali u više navrata te da su se učestali nakon 2010. godine. Vinegar je dodao i da se opirao, ali da pjevač nije odustajao.

Tražio je odštetu jer tvrdi da je bio u konstatnom strahu, kao da i dalje osjeća posljedice na mozgu i tijelu.

"Jednom prilikom mi je rekao da izvadim svoju 'opremu' i kažem 'pozdrav ujaku Eltonu“, rekao je tjelohranitelj, koji je stalno pružao fizički i verbalni otpor, ali pjevač ga je i dalje maltretirao.

"Znao mi je zavrnuti i bradavice i nazivati me zgodnim stvorenjem“, piše u optužnici koja je ranije podignuta u Los Angelesu.