76-godišnji muzičar
49

Elton John hospitalizovan nakon što je pao u svojoj vili u Nici

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Elton John hospitalizovan je u nedjelju uveče nakon što je pao u svojoj vili u Nici, a njegov glasnogovornik potvrdio je za BBC da se vratio kući nakon što je noć proveo u bolnici.

Slavni muzičar (76) je, kako prenosi BBC, prebačen je na ortopedsko odjeljenje bolničkog centra u Monaku gdje mu je ukazana pomoć od lakših povreda.

Glasnogovornik pjevača je potvrdio za BBC News da je Elton primljen u bolnicu "poslije pada jučer u svom domu na jugu Francuske".

"Elton je posjetio lokalnu bolnicu kao mjeru predostrožnosti. Nakon pregleda, jutros je odmah otpušten i sada se vratio kući i dobrog je zdravlja", naveo je.

Elton provodi ljeto u Francuskoj sa svojim suprugom Davidom Furnishom i njihova dva sina nakon što je u julu završio svoju dugogodišnju turneju Farewell Yellow Brick Road.

Posljednji put je viđen u javnosti kako uživa u opuštajućem danu na svojoj superjahti sa mnoštvom prijatelja u Saint-Tropezu 22. avgusta.

Elton je također primijećen na večeri sa Kevinom Spaceyem u Nici ranije ovog mjeseca nakon što je glumac oslobođen optužbi za seksualni napad na četvoricu muškaraca.