Optužen za silovanje
28

Elon Musk i Andrew Tate podržali Russella Branda: Dobrodošao u klub

L. R.
Elon Musk i Andrew Tate (Foto: EPA)
Elon Musk i Andrew Tate (Foto: EPA)
Nakon optužbi za silovanje i seksualno uznemiravanje, glumca i komičara Russella Branda podržali su Elon Musk i Andrew Tate.

Naime, Russell Brand je nakon optužbi za silovanje, jučer na svom Twitter profilu podijelio snimak u kojem objašnjava da je bio meta koordiniranog napada zbog njegove desničarske kritike medija.

Tom prilikom, Elon Musk je podijelio njegovu objavu, napisavši: "Naravno. Oni ne vole konkurenciju".

Nakon Muska, na Twitteru se oglasio i Andrew Tate, podijelivši ilustraciju viteza s natpisom "Na putu da se borim protiv optužbi lude ku*ke, dok je u opisu glumcu poručio "dobrodošlicu u klub". Inače, i sam Tate trenutno čeka suđenje za silovanje i trgovinu ljudima.
Podsjećamo, Russella Branda za silovanje i seksualno zlostavljanje optužuju četiri žene. Međutim, on je odbacio optužbe rekavši da su sve njegove veze bile sporazumne te da je ovaj potez zapravio dio koordiniranog napada zbog njegovih stavova.

Prema pisanju The Timesa jedna je žena navela da je bila silovana, dok su ga druge tri optužile Branda za seksualni napad. Jedna od žena također je rekla da ju je fizički i emocionalno zlostavljao kada je imala 16, a on 31 godinu.