8. maja
8

Elon Musk će se oprobati u ulozi voditelja emisije Saturday Night Live

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Generalni direktor kompanije Tesla Elon Musk će 8. maja po prvi put biti voditelj popularne američke emisije Saturday Night Live. Miley Cyrus će se pojaviti kao muzička gošća, a ovo će biti njeno šesto gostovanje.

Vijest je objavljena ubrzo nakon što je Muskova putnička kapsula Crew Dragon uspješno sletjela na Međunarodnu svemirsku stanicu. Ovo je ujedno i prvi put da je neka privatna kompanija (SpaceX, čiji je vlasnik Musk) poslala letjelicu sa posadom u svemir. Učinjen je važan korak za budućnost industrije komercijalnih svemirskih putovanja.

Gostovanje je jučer najavio na Twitteru.
Muskovo pojavljivanje na SNL-u će se dogoditi nekoliko dana nakon što njegov sin X Æ A-Xii proslavi svoj prvi rođendan (4. maja). Prošlog mjeseca je podijelio porodičnu fotografiju iz Teksasa gdje želi stvoriti novi grad koji će nazvati Starbase.
Želi preimenovati i preurediti postojeće mjesto Boca Chica u kojem SpaceX razvija i lansira prototipove svoje svemirske letjelice Starship.

"Stvaranje grada Starbase u Teksasu. Odavdje do Marsa pa do zvijezda", napisao je 3. marta na Twitteru i potvrdio da se u decembru preselio u Teksas.

Mnoge je iznenadio izbor uprave SNL-a da pozove Muska kao voditelja jer su tu uglavnom zastupljeni komičari i glumci, a ne poslovni moguli. Prethodni domaćini ove sezone bili su Nick Jonas, Maya Rudolph, Chris Rock, Issa Rae, Dave Chappelle, Jason Bateman, Timothée Chalamet i Kristen Wiig.