Showbiz
18

Ellen DeGeneres otkazala gostovanje gospel pjevačice zbog homofobnih izjava

Klix.ba
Ellen DeGeneres bila je neutješna nakon što je u jučerašnjoj emisiji morala otkazati gostovanje gospel pjevačice Kim Burrell zbog homofobnih izjava.

DeGeneres je voditeljica popularne emisije u kojoj je do sada ugostila brojne poznate ličnosti iz svih sfera javnog života.

Gosti predviđeni za jučerašnju emisiju bili su Pharrell Williams i gospel pjevačica Burrell koja je trebala pjevati sa Pharrellom.

Međutim, DeGeneres je otkazala gostovanje Kim Burrell zbog mise u kojoj je govorila o "izopačenom homoseksualnom duhu".

"Izgovorila je neke veoma ružne riječi o homoseksualcima, tako da nisam mogla dopustiti da sjedi prekoputa mene", rekla je Ellen.

Thank you, @Pharrell, for standing up for kindness and acceptance and love.

Fotografiju objavljuje Ellen (@theellenshow)

Tokom emisije utjehu joj je pokušao pružiti Pharrell Williams.

"Jednostavno nije uredu. Živimo u 2017. godini u kojoj jednostavno nema mjesta za bilo kakve predrasude. Ona je odlična pjevačica, ali je potrebno da se, kao i ostali, navikne na svijet prepun različitosti i prihvati svaku od njih. Živimo u šarolikom svijetu koji djeluje na principima inkluzije i empatije. Drugačije ne može", rekao je Williams.

Ellen je s teškom mukom opisala sa kakvim se problemima susretala u životu kada je riječ o njenoj seksualnoj orijentaciji.

"Doživjela sam toliko neugode, ali me sve to učinilo boljom i saosjećajnijom osobom. Ne želim da se iko ikada mora susresti s mržnjom samo zbog toga što je drugačiji", rekla je Ellen.

Kim Burrell je snimak mise postavila na internet te kazala kako se neće pravdati niti izvinjavati zbog svojih riječi.