Showbiz
0

Ellen DeGeneres i Portia De Rossi planiraju svadbu

Sarajevo-x.com
Popularna američka TV voditeljica Ellen DeGeneres učinila je mnogo kako bi Kalifornijski viši sud odobrio sklapanje homoseksualnih brakova. Uskoro DeGeneres i glumica Portia Rossi (“Ally McBeal” i “Nip/Tuck”) planiraju uploviti u bračne vode.

Sud je ranije izglasao zakon po kojem se istospolni brakovi mogu sklopiti u manje od mjesec dana. S druge strane, konzervativci traže da se u novembru stavi ustavni amandman na glasanje u kako bi se narušila odluka suda i zabranili homoseksualni brakovi, objavio je AP.

DeGeneres se uveliko koristi medijem TV-om kako bi podržala prava homoseksualaca.

Ona je 1997. godine osmislila lik Ellen za ABC-jevu istoimenu humorističnu seriju, u kojoj je po prvi put protagonistkinja bila jedna homoseksualka. Mjesec prije toga, DeGeneres je putem časopisa Timea obznanila javnosti da je lezbijka.

DeGeneres (50) i glamurozna De Rossi (35) čest su par na holivudskim zabavama. DeGeneres je ranije bila u vezi sa glumicom Anne Heche.

U jednom intervjuu za časopis Allure komičarka je izjavila da se nada da će glumica De Rossi i ona provesti čitav život zajedno.

“Nikad nisam mislila da će mi život ovako izgledati”, izjavila je DeGeneres za časopis, “i da ću imati i novac i prekrasnu djevojku”.