Dino je umro 2008.
69

Ella Dvornik se u emotivnoj objavi prisjetila svog oca: Živio je za to što voli i to ga je ubilo

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ella Dvornik na Instagramu se prisjetila svog oca Dine Dvornika te priznala koliko joj nedostaje, kazavši da je on bio "muškarac u svakom smislu riječi".

Dvornik je podijelila isječak njegovog nastupa iz 1989. godine u disko klubu Hollywood u Splitu te kazala kako ne može riječima opisati koliko joj nedostaje.

"On je bio puno više od oca, bio je brat, prijatelj i mentor. Živio je za to što voli i to ga je ubilo. I kad je umro nisam toliko ni žalila jer znam da je samo živio za to što voli. Sve njegove mane na stranu, ovo je bio muškarac u svakom smislu riječi, rijetki se rode takvi. Toliko sam ponosna što mi je otac bio lik koji je vjerovao u sebe, borio se za nas, koji nije pokleknuo trendu i nije se izdao. Vama je on Dino Dvornik, meni je 'tata'", navela je u poruci na Instagramu.

Istovremeno je priznala da je Dino uvijek "bio najdjetinjastija, ali i najbitnija figura u njihovim životima".

"I šta god ljudi pričali o njemu on se uvijek izborio za nas. Ovo nije ni čovjek ovo je ljudina i Bog. Ispoštovao nas je i na svoje zlo, i držimo ga u srcu zauvijek. Jer prije pjevača on je bio čovjek - i to kakav. Neizmjerno će nam nedostajati, prazninu koju je ostavio niko neće zamijeniti, ali ćemo sve uspoređivati s njim", navela je u nastavku.

Pomenula je i svoju majku Danijelu naglasivši da nije bilo nje "koja ga je toliko voljela i podržavala - ne bi bilo ničega".

"Drago mi je da sam potekla od to dvoje jer će me zauvijek podsjećati šta je prava ljubav i srodne duše, a one se ne rađaju nego se stvaraju. Vama Romeo i Julija. Meni Dino i Danijela... zauvijek", napisala je na kraju.

Dvornik je preminuo 7. septembra 2008. godine, a dok u javnosti i danas kruže teorije da je umro od predoziranja, Ella je u komentaru odgovorila pratiteljici koja je tvrdila isto to.

"Nije umro od droge, imao je srčani. Obdukcijski izvještaju su javno objavljeni, jadno od vas da to konstatujete. Možda bi vama droga pomogla da budete bolja osoba", poručila joj je.