Desetine miliona godišnje
0

Elizabeth Taylor je za sobom ostavila bogatstvo u parfemima

Sarajevo-x.com
Elizabeth Taylor (Foto: AP)
Elizabeth Taylor (Foto: AP)
Iako je pokojna Elizabeth Taylor svoj posljednji glumački angažman imala prije desetak godina, iza sebe je ostavila veliko bogatstvo. Linija njenih poznatih parfema nastavit će donositi velike prihode.

Njen brend White Diamonds najbolje je prodavani parfem u cijeloj kolekciji, a u kombinaciji sa Passion i Passion for Men prošle godine od prodaje širom svijeta je donio oko 69 miliona dolara.

Iako je 2010. zabilježen pad prihoda za petinu u odnosu na prethodne dvije godine, očekuje se da će obnovljeni interes javnosti za njene filmove podići i prodaju parfema, barem nakratko, piše AP.

Legendarna glumica je u srijedu preminula u 79. godini života, a sve dotad aktivno je promovisala svoje proizvode.

White Diamonds je predstavila 1991. godine i odmah je postao toliko popularan da su mnogi komentarisali kako je nadmašila samu sebe.

"Najbolje ćemo odati počast Elizabeth Taylor ako održimo postojanje brendova koje je kreirala i toliko voljela", kazao je direktor partnerske kozmetičke kompanije, Elizabeth Arden, E. Scott Beattie. Dodao je i kako je Taylorina kolekcija parfema među najuspješnijima u historiji.

I pored svega, još uvijek se ne zna šta će biti sa imovinom preminule glumice. Njena advokatica Barbara Berkowitz nije davala nikakve komentare, baš kao ni publicistkinja Sally Morrison.