32-godišnji pjevač
18

Ed Sheeran otkrio da je na svom imanju iskopao sebi grob: Drugima djeluje čudno i morbidno

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U intervjuu za GQ Hype objavljenom u četvrtak Ed Sheeran potvrdio je da je sebi iskopao grob na svom imanju uprkos tome što to drugima djeluje morbidno.

U intervjuu su ga upitali je li istina da je sebi izgradio grobnicu na šta je Sheeran odgovorio: "Ne bih rekao da je grobnica". Pojasnio je da je na svom imanju zapravo izgradio kapelu u kojoj može oplakivati drage ljude koji su preminuli.

Sheeran je za GQ napomenuo da je shvatio da želi da bude sahranjen tu kada je vidio kako je bilo lijepo kada se kapela gradila. Dodao je da želi mjesto gdje bi njegova djeca mogla otići i prisjetiti se oca.

"To je rupa koja je iskopana u zemlji s malo kamena preko nje, pa kad god dođe dan i ja umrem, tu ću ići", objasnio je pjevač.

Kazao je i kako drugi misle da je to "stvarno čudno i stvarno morbidno", kao i da je doživio da mu prijatelji umru iznenada, a da drugi ne znaju šta da rade.

"Niz događaja je promijenio moj život, moje mentalno zdravlje i na kraju način na koji sam gledao na muziku i umjetnost. Pisanje pjesama je moja terapija. Pomaže mi da shvatim svoja osjećanja. Pisao sam bez razmišljanja o tome kakve će pjesme biti, samo sam napisao šta god je ispalo. I za nešto više od sedam dana, deceniju vrijedan rad zamijenio sam svojim najdubljim i najmračnijim mislima", ispričao je o radu na albumu "Substract".

Otkrio je kako je ubrzo po završetku albuma njegovoj trudnoj supruzi rečeno da ima tumor, i da nema puta za liječenje do nakon porođaja. Također, govorio je o depresiji i anksioznosti nakon što je izgubio najboljeg prijatelja.