{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eastwood traži od suda da zabrani reklame s njegovim imenom

9.4.2012. u 08:33
0
3
Eastwood traži od suda da zabrani reklame s njegovim imenom
0
Eastwood traži od suda da zabrani reklame s njegovim imenom
Legendarni glumac Clint Eastwood je podnio tužbu protiv proizvođača namještaja Evofurniture i internet-stranice Inmod.com zbog toga što su koristili njegovo ime u reklamama.
Firma također prodaje proizvode koje je nazvala “Clint” i “Eastwood”. Na taj način su željeli privući pažnju i povećati proizvodnju. Primjera radi, neke od stolica koje proizvode nazvali su po prezimenu slavnog glumca, a neka od kućnih kina po imenu ove legende Hollywooda.

U tužbi, koju je Eastwood podnio protiv ove kompanije, stoji da traži da im se zabrani daljnje korištenje njegovog imena, prezimenana i identiteta u svrhe privlačenja pažnje na određene proizvode.

Eastwood je u tužbi kao dokaz također naveo i reklamne parole ove kompanije, koje direktno spominju njegovo ime ili neke od njegovih najvećih filmova. “Kada pozovete goste da dođu u vaš dom, kućno kino Clint 47 će vam pomoći da sve izgleda kao da živite u svijetu djevojke od milion dolara”, jedan je od reklamnih slogana zbog kojeg je Eastwood podigao tužbu.

Eastwood za sada traži nedefiniranu količinu novca, kao i trajnu zabranu korištenja njegovog imena i lika u reklamne svrhe za ovu kompaniju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: