Slavna pjevačica
126

Dženaza održana u tajnosti: Brojni fanovi odali počast Sinead O’Connor

L. R.
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Brojni fanovi pjevačice Sinead O'Connor okupili su se danas ispred njenog doma u gradu Bray u Irskoj nakon što je njena porodica održala dženazu.

Hiljade fanova svjedočilo je ispraćaju pogrebnog vozila prepunog cvijeća, a na kojem se nalazila i njena fotografija u crno-bijeloj boji, a mnogi su joj odali počast aplauzom te transparentima s raznim natpisima.

Kako prenose britanski mediji, njena porodica odlučila je održati dženazu budući da je slavna pjevačica prešla na islam 2018. godine, a sve se održalo u tajnosti, a navodi se da su neki od prisutnih ličnosti bili i irski predsjednik Michael D. Higgins te političar Leo Varadkar.

"Što je više pjevala i govorila o vlastitoj boli, kao i o raširenim grijesima u društvu kojima je svjedočila, to su njenin glas i njene riječi više odjekivale među slušateljima i dirnule njihova srca”, rekao je imam Umar Al-Qadri tokom obreda.

Kako prenose mediji, imam Al-Qadri je dodao da je O'Connor, otvorena kritičarka Katoličke crkve koja je prešla na islam 2018. godine, bila “obdarena glasom koji je pokrenuo generaciju mladih ljudi” i “mogla je natjerati slušatelje na suze svojim izvanzemaljskim odjekom".

Podsjećamo, Sinead O'Connor preminula je 26. jula u Londonu u 56. godini. Vijest o njenoj smrti podijelila je porodica. Ostat će upamćena po izvedbi pjesme "Nothing Compares 2 U" te po ekscentričnim istupima u javnosti.