Showbiz
0

Dvostruki rođendan za Roberta De Nira

FENA
Foto: Reuters;
Foto: Reuters;
Putovanje avionom omogućilo je Robertu De Niru da svoj ovogodišnji rođendan proslavi dva puta. Iako je napunio 64 godine, slavni glumac se ne osjeća "staro" i kaže da ima dovoljno vremena za sve. Osim što se bavi glumom, De Niro je i vlasnik lanca japanskih restorana.

Slavni glumac napunio je 64 godine u petak u Melbourneu u Australiji gdje je prisustvovao otvaranju svoga najnovijeg restorana. Potom je avionom prešao međunarodnu vremensku granicu i imao još jedan rođendan u petak na Havajima, prenosi agencija AP.

Dok veliki broj šezdesetogodišnjaka razmišlja samo o penziji, De Niro je i dalje veoma zaposlen brojnim obavezama vezanim kako za filmsku karijeru, tako i za lanac japanskih restorana čiji je vlasnik.

"Imam dovoljno vremena za sve", objasnio je na svoj rođendan sjedeći u jednom od mnogih privatnih salona svoga restorana "Nobu Waikiki" u Honolulu koji je počeo raditi u maju.

Restoran u Melbourneu je 19. u lancu koji je nastao nakon što je Robert De Niro upoznao čuvenoga japanskog kuhara Nobuyukija Matsuhisu koji je svoj prvi restoran u Americi otvorio u Los Angelesu prije više od 20 godina.

"Mjesto mi se veoma dopalo. Rekao sam mu: 'Ako želite jednog dana otvoriti restoran u New Yorku, obavijestite me'. Godinu ili dvije kasnije pozvao me je i rekao mi da je zainteresiran", ispričao je glumac.

Nobu je kao poslovno partnerstvo zaživio 1994., a prvi restoran otvoren je u New Yorku.