Pojašnjenje situacije
20

Duži snimak pokazuje zbog čega je voditeljica BBC-a pokazala srednji prst u eteru, nazivaju je ikonom

N. O.
Screenshot/The Telegraph
Screenshot/The Telegraph
Snimak voditeljice Maryam Moshiri dok pokazuje srednji prst u programu uživo postao je viralan na društvenim mrežama, a sad je objavljen i duži video koji prikazuje šta se zapravo dešavalo u trenucima prije zbog čega je još više hvale.
Sudeći po prvobitnom snimku djelovalo je da Moshiri nije znala da je krenulo snimanje te ju je kamera uhvatila sa srednjim prstom u zraku. Međutim, cijeli snimak prikazuje voditeljicu kako zapravo prati odbrojavanje 10 sekundi do početka emitovanja uživo.

Moshiri je tako krenula prstima odbrojavati sekunde, a kad je stigla do broja jedan odlučila je pokazati srednji prst. Kamera ju je uhvatila sa srednjim prstom u zraku, a voditeljica je misleći da je emitovanje krenulo tek u momentu kad je spustila ruku krenula ozbiljno čitati vijesti.

Otkako su vidjeli cijeli snimak na društenim mrežama su Moshiri opisivali kao ikonu te osobu koju treba slaviti.

"Trebalo bi da je slavimo. BBC bi joj trebao dati povišicu", "Ako ništa drugo, ovo samo doprinosi njenoj kultnoj energiji" neki su od komentara.

Pisali su i kako je žele u svim informativnim emisijama, a neki su imali i zanimljiv prijedlog da ovaj snimak iskoriste za odbrojavanje do Nove godine.

Moshiri je po objavi prvobitnog snimka uputila i javno izvinjenje na društvenim mrežama.

"Zdravo svima, u srijedu sam se malo šalila sa svojom ekipom. Pretvarala sam se da odbrojavam od deset do nule. Kada je došao do broja jedan, izbacila sam srednji prst nesvjesna da će to uhvatiti kamera, odnosno da će izaći u eter. Bila je to šala s kolegama i silno mi je žao što ste to vidjeli! Nije mi bila namjera da do toga dođe i izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedila ili uznemirila. Eto, bila je to samo glupa šala namijenjena malom krugu prijatelja", pojasnila je Moshiri na platformi X.