Dio postavke "Uhvaćeni"
427

Dua Lipa podijelila radove s izložbe u Prištini, među njima i onaj bh. umjetnice Šejle Kamerić

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Pjevačica Dua Lipa posljednjih dana boravi na Kosovu, a na svom Instagram profilu podijelila je utiske s izložbe koju je posjetila te među fotografijama izdvojila i rad bh. umjetnice Šejle Kamerić.

Lipa je otkrila kako je posjetila Manifesta bijenale koji se trenutno održava u Prištini na Kosovu te podijelila radove koji su je dojmili.

"Postoje nevjerojatne umjetničke instalacije i javne izložbe u cijelom gradu, ali posebno na mjestima koja trebaju malo ljubavi i vitalnosti. Glavna izložba održava se u hotelu Grand koji je sada prilično napušten s izuzetkom povremenih privatnih događaja", napisala je Lipa.

Nastavila je kazavši kako je to "nevjerojatna izložba koja ugošćuje umjetnike s Kosova i iz cijelog svijeta i pozivam vas ako još niste bili ili razmišljate o tome da idete, ovo mora biti na vašem popisu stvari koje trebate učiniti u Prištini ovog ljeta".

Među fotografijama instalacija koje je podijelila Dua, našao se i rad bosanskohercegovačke umjetnice Šejle Kamerić, a koji je dio postavke "Uhvaćeni".

"Uhvaćeni" broji 14 crnih i bijelih heklanih radova velikih dimenzija koje Kamerić predstavlja kao svojevrsnu pop-up intervenciju u zanemarenim ili od ljudi ispražnjenim lokacijama.

Pojašnjavajući šta postavka predstavlja navodi se da Kamerić uspostavlja dijalog s neposrednom prostornom okolinom, njenom logikom i zakonitostima, unutar kojih javni prostori postaju poprišta kreiranja, kolaboracije i participacije.