Supruga 30 godina mlađa
81

Drugi čovjek na Mjesecu Buzz Aldrin oženio se četvrti put na svoj 93. rođendan

F. H.
Foto: Twitter / Therealbuzz
Foto: Twitter / Therealbuzz
Drugi čovjek na Mjesecu Buzz Aldrin oženio se po četvrti put na svoj 93. rođendan. Izabranica Aldrinovog srca je 30 godina mlađa Ana Faur.

Informaciju o svadbi objavio je na svome Twitter profilu, a sa 63-godišnjom Faur zabavljao se već duži niz godina.

"Na moj 93. rođendan i dan kada mi je također darovana počast Žive legende zrakoplovstva, drago mi je objaviti da smo se moja dugogodišnja ljubav dr. Anca Faur i ja vjenčali. Spojili smo se u svetom braku na maloj privatnoj ceremoniji u Los Angeles i uzbuđeni su poput tinejdžera koji su pobjegli", napisao je Aldrin na Twitteru.

Faur, trenutno radi kao izvršna potpredsjednica Buzz Aldrin Ventures LLC, a na njezinoj stranici na LinkedInu navedeno je da radi za kompaniju od 2019. godine. Doktorirala je hemijsko inženjerstvo na Univerzitetu u Pittsburghu

Aldrin se do sada tri puta ženio i razvodio, s Joan Ann Archer je bio u braku od 1954. do 1974., sa Beverly Van Zile od 1975. do 1978. i sa Lois Driggs Cannon od 1988. do 2012. godine.

Drugi čovjek koji je dotaknuo površinu Mjeseca ima troje djece - Jamesa, Janice i Andrewa i to sa prvom suprugom. Ima jednog unuka, Jeffreya Schussa, od kćeri Janice, tri praunuka i jednu praunuku.

Dana 16. jula 1969 godine Aldrin, Neil Armstrong i Michael Collins poletjeli su sa Zemlje u svemir u misiji kao nijedna druga, s ciljem da se čovječanstvo po prvi put spusti na Mjesec.

Povukao se iz NASA-e 1971. godine, a 1998. godine osnovao je ShareSpace Foundation, neprofitnu organizaciju za promicanje širenja istraživanja svemira s posadom.

Nakon što je ušao u historijske knjige, Aldrin je rekao da se borio kroz mračno vrijeme tijekom kojeg nije znao što bi trebao učiniti sa svojim životom. Borio se s depresijom i alkoholizmom, ali sada je "čist" već više od 40 godina.