Amazon Prime
3

Druga sezona emisije Grand Tour počinje u oktobru

Klix.ba
Emisija The Grand Tour i njeni voditelji Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May se na male ekrane vraćaju u oktobru.

Druga sezona popularne automobilističke emisije pod nazivom The Grand Tour počet će u oktobru. Detalja je zasad veoma malo, ali je poznato da je budžet bio jednako veliki kao i za prvu sezonu. To je otkrio May u intervjuu za BBC-jev The One Show.

"Mnogo smo putovali, u snimanju je učestvovala brojna ekipa. Napravili smo korak naprijed, ali vam ne mogu ništa reći jer ste vi neprijatelji, a sve je tajna", izjavio je May.

O čemu se zapravo radi, vjerovatno nećemo saznati do prve epizode u oktobru na Amazon Primeu.

Kada je riječ o prvoj sezoni, bilo je i kritika, posebno kada je riječ o "Amerikancu" koji vozi automobile na stazi, a mnogima se ne sviđa ni to što gosti u svakoj emisiji "umiru" na bizarne načine. Poznato je da u emisiji nisu mogle gostovati slavne ličnosti, kao i da je "Amerikanac" bio potpuna suprotnost Stiga iz emisije Top Gear, koju su na BBC-u ranije vodili pomenuti poznati voditelji. Razlog za to su određene odrednice koje su morale biti ispoštovane kako ne bi bilo pravnih komplikacija s BBC-jem.

Ekipa Grand Toura je boravila i u Hrvatskoj, gdje je snimala emisiju.