Zbog svoje kćerke
0

Drew Barrymore želi preći na judaizam

Klix.ba
Američka glumica Drew Barrymore razmišlja o prelasku na judaizam nakon što je odlučila da svoju kćerku odgaja po vrijednostima vjere svog muža Willa Kopelmana.

Barrymore se vjenčala sa Kopelmanom u junu prošle godine na tradicionalnoj jevrejskoj ceremoniji, a sada je izjavila da razmišlja o tome da i formalno postane članica te religije kako bi malena Olive, koja se rodila u septembru, bila odgajana u pravom jevrejskom okruženju.

Tokom gostovanja na televizijskoj emisiji "The View on Friday", glumica je rekla: "On je fini Jevrej iz fine jevrejske porodice. Slavimo sve jevrejske praznike. Još nisam oficijelno prešla na tu religiju, ali Olive će definitivno biti odgajana tradicionalno. Imali smo i pravu tradicionalnu ceremoniju vjenčanja koju je vodio rabin Rubinstein, izgovorili smo tradicionalne bračne zavjete, nosili smo tradicionalnu odjeću i stajali smo ispod tradicionalne vjenčane kupole. Zainteresovana sam za to. Volim to. To je prelijepa religija i počaatvovana sam što mogu biti u blizini ljudi koji je prakticiraju. Ta religija je okrenuta prema porodici i svaki dan naučim nešto novo o njoj. Osjećam se prosvijetljeno i jako sam sretna."